Matka Venäjän Pihkovaan yllätyksiä täynnä

Lähdimme Aarteen ja Adan kanssa Pihkovaan 30.9-16 Tallink Starilla.Matkan olin hankkinut Miliam Travelilla. Olimme Tallinnassa illalla. Ensimmäinen pysähdys oli lähellä lentokenttää, missä tapasimme eläinlääkärin madotusleimoja varten. Hyvä palvelu! Ajelimme n. 180 km Tartoon, mistä tuli lisää porukkaa kyytiin. Tartosta jatkoimme matkaa Venäjän rajalle. Siellä sitä aikaa kuluikin. Ensin Viron rajan ylitys ja sitten Venäjän raja. Kyllä tutkittiin tarkkaan joka paikka. Venäjän rajalla piti ottaa kaikki kassit mukaan viisumi tarkastukseen bussista. Rajalta oli n. 70 km Pihkovaan. Bussi laitettiin lähelle näyttelypaikkaa parkkiin. . Jatkoimme unia aamuun ja sitten alkoi vessan metsästys läheiseltä motellilta. Koirat ulos ja katsomaan missäpäin mahtaa olla joku halli, missä näyttely pidetään.

Adalla ja Aarteella oli isohäkki mukana, että riitti tilaa nukkua ja pötkötellä.Koirat jäivät bussiin autokannelle matkan ajaksi.Voit ehkä bongata minikaiuttimenvalon. Jätän niille musiikin autokannelle soimaan, että muut haukkumiset ja äänet vähenee.

Pizzaa ja skumppaa. Oli muuten aikamoinen myrsky merellä. Sai pidellä kaiteista ja seinistä kiinni, että pysyi pystyssä. Onneksi sitä kesti alle kaksituntia.

Näyttelypaikan maisemia.

Tällaista seutua oli Pihkovan näyttelyalue. Alapuolella kuvassa näkyy näyttelypaikan pääovet. Ihania yllätyksiä nämä Venäjän näyttelypaikat. Rakennus on koulu ja näyttely pidettiin jumppasalissa.Bussille vaihtamaan vaatteet ja laittamaan itsensä näyttelykuntoon koirien kanssa. Matkanjohtajana meillä oli Terje joka hoiti hommansa ja piti meistä hyvää huolta. Teki meidän leirille tilaa sisälle ja haki luettelon ja näyttelynumerot.

Ensimmäisessä näyttelyssä meillä oli tuomarina Lepasaar Siret ,Viro. Hän on myös tuomaroinut suomessakin tänä syksynä. Asiallinen ja rotumääritelmän osaava tuomari. Aarre oli Rop ja Ada Vsp. Kehäsihteeri oli kylläkin pihalla kuin lintulauta. Kehään ei menty numerojärjestyksessä, kun sihteeri otti ihan miten sattui koiria sinne. Meinattiin ,että kaikki terrierit on arvosteltu, vaikka parsoneita ei oltu arvosteltu. Meitä piti olla neljä parsonia kehässä, mutta Pietarissa asuvat eivät ilmestyneet paikalle.Seuraavaksi toisen kehän laidalle tyrkylle. Onneksi Terje piti huolen ja haki ajoissa seisomaan kehän laidalle. Olisi varmaan mennyt taas ihmettelyksi, koska me päästään kehään. Meillä oli tuomarina Krutsenko Elena, Venäjä. Ajattelin, että kuinka mahtaa käydä, kun monesti Venäläiset tykkää isommista parsoneista. Tämäkin tuomari oli tarkka rotumääritelmästä. Aarre oli taas Rop ja Ada Vsp. Nyt oli aika lähteä koirien kanssa ulkoilemaan ja syömään ennen ryhmäkehää. Ajattelin, että sinne mennään ja taas ensimmäisten joukossa ulos kehästä, mutta aikaa oli jäädä sitä odottelemaan.


Koska tämä matka oli yllätyksiä täynnä, niin saimme myös niitä huonoja yllätyksiä. Olimme kaikki lähteneet näyttelyyn siinä uskossa, että toinen näyttelyistä olisi RKF Voittaja näyttely. Vain Venäläiset voi muuttaa näitä juttuja ihan lennosta. Eli pelkät muotovalion tittelit tulisimme saamaan tältä reissulta.


Ostin pihakeittiöstä Adalle ja Aarteelle paistettua kanafilettä palkinnoksi näyttelymenestyksistä.


Yllätyksiä ! Ensimmäinen Fci 3 ryhmä kehä ! Aarre oli Ryp 2 Jihaa! Ihan mieletöntä! Tätä päivää en ajatellut koskaan tulevan! Venäläinen tuomari laittoi meidät kakkoseksi. Voi sitä onnea ja parasta oli, että meidän bussi porukka sijoittui kaikki ryhmässä.Toisen näyttelyn ryhmäkehän arvosteli Viron tuomari. Eikä ne yllätykset loppuneet vieläkään! Aarre oli Ryp 3! Iloa ja riemua riitti. Ihan uskomatonta!

Kuva Kati Horne-Kosonen


Meidän matkanjohtaja oli kokoajan mukana hengessä ja otti meistä kuvia. Kiitos Terje!

Vielä muutama kuva Pihkovasta.

Lauantaina BIS kehien jälkeen lähdimme kohti Viroa. Saavuimme keskiyöllä Tallinnaan ja yövyimme Susi hotellissa. Aamulla kävin koirien kanssa lenkillä ja ennen lähtöä satamaan söimme hotellissa aamiaisen. Hieno ilma oli tiedossa ja pääsimme ilman myrskyä Helsinkiin. 

Nyt jäädään odottelemaan Marraskuuta ja sen reissuja. Mukavaa syksyn jatkoa kaikille ja Onnea  samana viikonloppuna Parsoneiden  Erkassa menestyneille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s